japonský blokna hlavní stránku

<< Zpět

08 duben, 2006

Hanami

Hanami je japonská složenina slov hana (květ) a miru (dívat se). Takže jde o pozorování květů, zejména rozkvetlých sakur (japonský druh třešně). Protože se konečně vyčasilo, mohl jsem se v pátek zvednout a jet s děckama na hanami do Ósaky, přesněji do parku kolem Ósackého paláce.

DSCF1315Pro většinu japonců je hanami příjemná jarní procházka v parku. Rodinky, páry, nebo jakékoliv jiné skupiny lidí pocházejí sem a tam, dělají si fota, jí stánkové jídlo, občas se podívají na nějakého toho pouličního umělce, a jdou zase domů. Tak nějak to pojala i naše šestičlenná skupina, ovšem s tím, že jsme to vylepšili několika plechovkami piva a chu-hai (japonské ochucené alkoholické pití). Ne, že by japonci u hanami nepili, ale většinou až později večer, kdy v parcích zůstávají pouze větší ‘piknikové’ skupinky. Jak jsem slyšel, v případě firemních hanami večírků se dokáží pod sakurami zřídit jako nikdy.

Nicméně my jsme se nijak zvlášť nezřídili, pořídili pár fotek a spořádaně odešli.

PS: Změnil jsem vizáž a funkčnost fotoalba, snad k lepšímu. Prvotní impuls byl v tom, že album potřebovalo trochu pročistit – zabíralo totiž na serveru příliš mnoho místa (100 MB).

Komentáře (0):

Přidat komentář

<< Zpět